Nytt kjøkken

 

Et nytt kjøkken krever strøm og enten om du skal pusse opp eller sette inn et helt nytt kjøkken, er sannsynligheten stor for at du må involvere en elektriker. Det kan være at du må flytte en lysbryter, legge til eller fjerne en strømkurs eller legge til en ekstra stikkontakt. Loven sier at kjøkkenet må ha en stikkontakt per hvitevare. Det vil si at dersom du for eksempel har flere enn en stekeovn, må disse ha hver sin kontakt.

Skal du installere et nytt kjøkken og lurer på hvilken elektriker du bør bruke? Da bør du lese videre.

Så mange stikkontakter må du ha dersom du bygger nytt eller pusser opp

I nyere brannforskrifter, kreves det at en skal bygge nytt kjøkken med et visst antall stikkontakter. Her sies det at en skal ha to uttak per meter kjøkkenbenk, og ett uttak per elektrisk utstyr som har fast plass. Det vil si at dersom du har en kaffemaskin og en mikrobølgeovn du har fast plass til, skal disse to ha vært sitt uttak. Og den viktigste er hvitevarer som kjøleskap, stekeovn og fryser. Alle disse bør ha vært sitt uttak for å minske brannfaren, i følge forskriftene.

Dermed kan det være essensielt at du kontakter en elektriker som kan jobben sin når du skal bygge nytt kjøkken. Slik sørger du for at seriøse fagpersoner bistår med å bygge ditt nye kjøkken etter dagens forskrifter.

Flere stikkontakter på et kjøkken vil også kunne gi deg større frihet, og mulighet til å installere flere hvitevarer eller andre duppeditter. Hva med en kaffemaskin på ditt fremtidige kjøkken? Valgene er mange, og her er det kun fantasien som kan sette en stopper.

Les mer: «Elektriker Akershus»

Riktig belysning

For at kjøkkenet ditt skal kunne ha den rette romfølelsen og atmosfæren, vil du behøve belysning som fører til akkurat dette. Belysningen vil nemlig ha mye å si for rommets utseendet. Her kan du for eksempel installere spotter i taket, dimmere, eller installere en kul lampe som blir en del av interiøret. Dagens trender består blant annet av såkalte «industrilamper» der lyspæren og ledningen er hele lampen. Ønsker du å installere eller lage din egen lampe, kan en elektriker bistå deg med denne jobben.

Smartbelysning har også blitt trendy. Dette innebærer at du kan kontrollere belysningen gjennom en app, stemmekontroll eller en fjernkontroll uten at du behøver å være i nærheten av lysbryteren. Her kan du også installere en hovedbryter, som styrer alle lysene i huset fra en knapp, app, eller fjernkontroll.

Her finnes det mange inspirerende idéer som en elektriker kan bistå med, og ta gjerne kontakt for inspirasjon, råd, og tips.

Når du skal flytte eller legge til lysbrytere på et nytt kjøkken

Noen ganger når en bygger nytt kjøkken, kan det plutselig dukke opp problemer som at lysbryteren står i veien. Her kan du kontakte en elektriker for å se på andre alternativer til lysbryteren og for å få hjelp til å utføre jobben.

Andre ønsker å legge til en dimmer switch til det nye kjøkkenet, slik at belysningen kan dempes til det nivået som er mest behagelig. Husk på at dimmere skal i utgangspunktet alltid monteres av elektrikere.

Ønsker du flere lys på kjøkkenet, er dette også noe en elektriker kan hjelpe deg med. Er du usikker på hvordan ditt nye kjøkken blir seende ut med ekstra belysning, kan du alltid ta kontakt med en elektriker for en befaring.

Velg ELKS når du skal bygge nytt kjøkken

Vi ble etablert som enkeltmannsforetak i 2002, og ble omorganisert til aksjeselskap i 2004. Vi holdt til på Kjeller, like ved Oslo. Vi har også avdelinger på Skedsmokorset og Fjellhamar.

Våre elektrikere har en god miks av ekspertise, rutine og ungdommelig kreativitet. Det gjør at vårt firma er godt tilpasset de arbeidsoppgaver og utfordringer våre kunder gir oss. Vi legger vekt på opplæring og kompetanse av våre ansatte. Dette resulterer i at hver og en elektriker hos oss er best mulig skolert og utdannet til de utfordringer vi møter. Våre ansatte har høy kompetanse innen nytt kjøkken. Alle våre elektrikere har servicebiler med det meste av verktøy, utstyr og materiell som trengs for akutte situasjoner. Dette gjør at vi raskt og effektivt kan finne feil og mangler og rette de opp. Uansett om du bor i midten av Oslo eller i Lillestrøm så får vi kommet oss frem raskt og effektivt.

Vi hjelper deg med nytt kjøkken, bad, nybygg, eller hva enn det måtte være. Våre elektrikere er til enhver tid oppdatert på de siste trender og løsningene som gjelder for kjøkken og bad. Gjennom vårt samarbeid med teamene som monterer nytt kjøkken- og baderomsinnredninger for bla annet IKEA, Elkjøp/Lefdal, Sigdal, Monter m.fl har vi opparbeidet meget høy kompetanse på disse typer anlegg.

Våre montører er rådgivere for kundene, og vil sammen med dem finne løsninger og produkter som gir et sikkert el.anlegg , med optimal komfort og design til en riktig pris. Vårt oppdrag er å gjøre nemlig deg fornøyd.

Enten om du skal pusse opp kjøkken, bad eller har behov for en el-sjekk, så er vi er din elektriker i Oslo, Akershus og omegn.

Kontakt oss i dag og motta et gunstig tilbud!

 

Populære søk: