Belysning

lysheader

Moderne belysning kombinerer design, funksjonalitet og energisparing. Med riktig belysning øker trivselen i boligen. Du kan skape ulike stemninger ut i fra årstid, egen stemning og behov.

Belysning er avgjørende for mange gjøremål i hjemmet. Derfor er det viktig med gode lamper som samtidig er energibesparende. Riktig lys i riktig situasjon skaper god stemning, bidrar til økt trivsel og krymper samtidig strømregningen.

Lyset hjemme skal skape stemning og være funksjonelt. Dårlig belysning gjør at du må anstrenge deg mer, du blir raskere trøtt og får lettere hodepine. Feil lys gir også høyere strømregning. De fleste boliger kan enkelt spare strøm til belysning med 15-20 prosent og samtidig få bedre lysforhold.

Belysning i et hjem kan deles i tre funksjoner:

      • Allmennbelysning: jevn og skyggeløs belysning
      • Arbeidslys
      • Dekorasjonslys

Det er stor forskjell på kravene til belysning i ulike rom – på kjøkkenet, ved pc-en, i trappen, i gangen osv. Nedenfor kan du lese om stemningsfull og riktig belysning i de ulike rommene i hjemmet.

Trenger dere vår bistand? Ta kontakt på 63 87 42 32 eller fyll ut vårt kontaktskjema.

Fra 1. September 2009 ble det forbudt å produsere enkelte typer lyspærer av den gamle typen (alle matte lyspærer og alle klare lyspærer over 100W). Forbudet ble innført i hele Europa. Den tradisjonelle glødepæren er nemlig en energisløser. Pærene som nå er på vei ut, bruker 80 prosent av energien på varme og bare 20 prosent til lys. Utfasingen av andre typer energisløsende lyspærene vil skje gradvis i årene fremover.