Elbillader

Har du behov for en lader til din elektriske bil? Vi hos Elektriker’n Kjell Sæterøy bistår våre kunder med alle typer elbilladere. Vi leverer og monterer opplegg for alle ladestasjoner, og vi kan blant annet tilby utstyr fra Salto Ladestasjoner.

Vi kan tilby og bistå med totalløsninger og elbilladere for Mode 1- 4 og for stikkontakter type 1 og 2.

Elbillader til alle behov

Har du nylig blitt eier av en elektrisk bil, er det kanskje en del nye uttrykk å forholde deg til. Lurer du på hva de forskjellige løsningene betyr? Her kommer en kort forklaring:

  • Mode 1: Denne elbilladeren benytter man en kabel mellom en vanlig kontakt og elbil lade kontakten i bilen. Denne kabelen har ingen styringsboks. Dette er den enkleste elbillade varianten og benyttes kun av aldre biler og enkle kjøretøy.
  • Mode 2: Dette er en spesialtilpasset elbil lade kabel med en styringsboks.
  • Mode 3: Denne består av en egen elbil ladeboks montert på veggen. elbil lade kabelen fra boksen kan være avtakbar eller fastmontert. Der det skal lades flere elbiler, skal det alltid installeres Mode 3 med type 2 kontakt. Dette er fordi det finnes tre forskjellige typer ladekontakter.

Har du behov for rådgivning i henhold til ladere, er vi eksperter på elbiler og kan hjelpe deg med dette.

Les mer: “Elbil lader”

Dette må du ta hensyn til når du skal ta i bruk en elbillader

Når du skal ta i bruk en elbillader, finnes det visse råd du bør forholde deg til. Husk at man alltid skal behandle elektroniske artikler med forsiktighet for å unngå farlige situasjoner – elbilladere er ingen unntak.

Husk derfor på:

  • Elbilladekabelen skal aldri forlenges med en skjøteledning, da dette kan være veldig brannfarlig. Man kan likevel ved visse og sjeldne unntak bruke dette til nød.
  • Du må aldri legge kabel over fortau eller vei der den kan bli skadet eller forårsake skade. Eksempler kan være ladekabel gjennom vindu fra bolig.
  • Husk å følge produsentens anvisninger.
  • Elbilladekabelen må alltid sjekkes for skader. En elbillader som er skadet, bør aldri brukes fordi den kan være brannfarlig.
  • Pass alltid på at elbilladestasjonen er utført i henhold til DSBs regelverk og retningslinjer.
  • Parkerer du elbilen din i en garasje, ønsker brannvesenet at man ikke parkerer lenger inn en 50 meter i tilfelle brann. Dette er fordi det tar noe lenger tid å slukke en brann i en el-bil i motsetning til andre typer biler på grunn av slukningsmetoder i elektriske anlegg.

Hvor kan du finne ladestasjoner?

I dag har det blitt mer og mer vanlig, og ikke minst lønnsomt, å kjøre elbil, og derfor har de aller fleste kommuner innført ulike ladestasjoner i de mest populære områdene. Her kan et godt tips være å sjekke ut kommunens nettsider for å se om det finnes noen i nærheten av deg. I tillegg har mange bensinstasjoner begynt å tilby lading for elbil, slik at du ikke behøver å bekymre deg for å gå tom på lengre strekninger.

Bor du i et borettslag, kan du også forhøre deg om det finnes noen lademuligheter, eller foreslå tilretteleggelser for elbilladere.

Les mer: “Elbil lader”

Lad bilen hjemme

En ladestasjon på veggen eller i garasjen hjemme har mange fordeler, som for eksempel det at en reduserer faren for brann – noe som er en risiko om en bruker en husholdningskontakt. I tillegg vil en elbillader lade mer effektivt.

I dag kan det også eksistere installasjonsplikt av en ladestasjon for deg som eier en elbil. For deg betyr det at du må ha en elektriker til å gjennomføre installasjonen. Dette kan Elektriker’n Kjell Seterøy AS hjelpe deg med!

Ta kontakt på 63 87 42 32 eller fyll ut vårt kontaktskjema for å få installert din nye elbillader.