Elbil lader

Har ditt neste bilvalg falt på en elbil istedenfor en diesel- eller bensindrevet bil? Da har du mest sannsynlig behov for en elbil lader. En ladestasjon på veggen eller i garasjen hjemme har mange fordeler, som for eksempel at den reduserer faren for brann i motsetning til å bruke en husholdningskontakt. Det er også sikkert og effektivt.

Lading av elbil med ladestasjon

Fra og med 2016 gjelder egne sikkerhetsforskrifter for alle strømnett som skal brukes til jevnlig lading av elbil. Vanlige boliger med vanlige stikkontakter er rett og slett ikke utstyrt med elektriske anlegg som tåler slik belastning over lengre tid. For å kunne brukes til jevnlig lading må stikkontakten ha en dedikert kurs, en sikring på maks 10A og jordfeilvern type B.

Med en ladestasjon lader du raskere, sikrere og smartere. Ifølge Norsk Elbilforening er det stadig flere som skaffer seg ladestasjon hjemme. En ladestasjon skal alltid installeres av en elektriker, og dette kan Elektriker’n Kjell Seterøy bistå med. Vi er også behjelpelige med tilpassede løsninger for borettslaget eller sameiet.

Vi kan være behjelpelig med installering av ulike ladestasjoner

Har du behov for en el billader kan vi hos Elektriker’n Kjell Sæterøy bistå våre kunder med alle typer el billadere. Vi leverer og monterer opplegg for alle ladestasjoner, og vi kan blant annet tilby utstyr fra Salto Ladestasjoner.

Vi kan tilby og bistå med totalløsninger og elbil ladere for Mode 1- 4 og for stikkontakter type 1 og 2. Hos oss vil du alltid være i trygge hender – vi installerer kjapt og effektivt slik at du kan ha nytte av din nye elbil lader så fort som mulig.

En ladestasjon kan også installeres på andre områder hvor du oppholder deg mye. Hva med å installere en elbil lader på hytta eller ved kontoret? Slik sørger du for at du alltid har en bil som er innenfor rekkevidde til enhver tid.

Les mer: Elbillader

Elbil lader til alle behov

Er du en fersk eier av en ny elbil, er det kanskje en del nye uttrykk å forholde deg til. Lurer du på hva de forskjellige elbil ladeløsningene betyr, kan vi komme med en kort forklaring:

  • Mode 1: Denne elbil laderen benytter man en kabel mellom en vanlig kontakt og elbil lade kontakten i bilen. Denne kabelen har ingen styringsboks. Dette er den enkleste elbil lade varianten og benyttes kun av eldre biler og enkle kjøretøy eller motorsykler.
  • Mode 2: Dette er en spesialtilpasset elbil ladekabel med en styringsboks.
  • Mode 3: Denne består av en egen elbil  ladeboks montert på veggen. elbil lade kabelen fra boksen kan være avtakbar eller fastmontert. Der det skal lades flere elbiler, skal det alltid installeres Mode 3 med type 2 kontakt. Dette er fordi det finnes tre forskjellige typer ladekontakter.
  • Mode 4 gjelder når du for eksempel hurtiglader elbilen direkte med DC strøm til batteriet. Ladestasjonen kjører da strøm direkte til batteriet som sitter i bilen. Dette tillater svært effektiv og rask ladeytelse via elbil lader til elbil.

Tesla kan kun hurtiglades fra sine egne “Superchargers” som har type 2 plugg på kabelen, med mindre man benytter en CHAdeMO overgang. Det er ikke alle elbiler som har støtte for hurtiglading.

Har du noen flere spørsmål angående elbil og ladere, kan vi hjelpe deg med rådgivning. I tillegg anbefales det å alltid følge bilprodusentens råd.

Les mer: El-bil lader

Dette bør du passe på når du skal bruke en elbil lader

Når du skal ta i bruk en elbil lader, er det visse punkter du bør passe på. Husk at man skal alltid behandle strøm med respekt for å unngå at farlige situasjoner oppstår:

  • Elbil ladekabelen skal aldri forlenges med en skjøteledning, da dette kan være veldig brannfarlig. Man kan likevel ved visse og sjeldne unntak bruke dette til nød.
  • Du må aldri legge kabel over fortau eller vei der den kan bli skadet eller forårsake skade. Eksempler kan være ladekabel gjennom vindu fra bolig.
  • Husk å følge produsentens anvisninger.
  • Elbil ladekabelen må alltid sjekkes for skader. En elbil lader som er skadet, bør aldri brukes fordi den kan være brannfarlig.
  • Pass alltid på at el-billadestasjonen er utført i henhold til DSBs regelverk og retningslinjer.
  • Parkerer du elbilen din i en garasje, ønsker brannvesenet at man ikke parkerer lenger inn enn 50 meter i tilfelle brann. Dette er fordi det tar noe lenger tid å slukke en brann i en el-bil i motsetning til andre typer biler på grunn av slukningsmetoder i elektriske anlegg.

Lad bilen hjemme

Har du behov for bistand med din elbil lader? Ta kontakt på 63 87 42 32 eller fyll ut vårt kontaktskjema for å få installert din nye ladestasjon. Våre elektrikere har lang erfaring, tilbyr personlig service og rådgivning, og gjennomfører jobben så raskt og effektivt som mulig.