Loading..

Ønsker du lading av elbilen din trygt og effektivt? Elektrikeren Kjell Seterøy bistår med å installere hjemmeladeboks hos deg. 

Sikker lading hjemme 

Visste du at tallet på elbiler i Norge har passert 200.000? Dermed er det stadig flere som skaffer seg ladestasjon hjemme. Elbilforeningen anbefaler at du installerer hjemmeladeboks (også kalt hjemmelader). Med en ladeboks blir lading av elbilen din både sikrere og raskere.  

Har du nylig skiftet ut bensin- eller dieselbilen med en elbil, kan de mange begrepene som brukes være utfordrende i starten. De ulike laderne er: Hurtiglader, semi-hurtiglader og normallader. Normallading er imidlertid det mest fornuftige og kostnadseffektive alternativet. 

Så blir det litt mer komplisert. For det finnes nemlig tre ulike måter å normallade elbilen på: Mode 1, Mode 2 og Mode 3. I tillegg finnes to støpseltyper med noen variasjoner i bil-enden: Type 1 og Type 2. 

I 2016 ble det innført egne sikkerhetsforskrifter for strømnett som skal brukes til jevnlig lading av elbil. Elektriske anlegg i private boliger tåler ikke den store belastningen som elbillading fører med seg over tid. For at en stikkontakt skal kunne brukes til jevnlig lading må den ha en dedikert kurs, en sikring på maks 10A og en jordfeilvern type B. 

Risiko for brann

Det anbefales ikke å lade hybrid- eller elbilen din i vanlig stikkontakt, da det kan bli en for stor belastning for elsystemet ditt og det kan oppstå brann. Lading av elbil via stikkontakt kan det gå greit noen ganger, men etter en stund med lading på denne måten vil det gå varmgang i kontakten og da kan det begynne å brenne. En ladestasjon er derfor det sikreste valget for deg og naboene dine. 

Nyttige fakta om ladeboksen 

Anbefalt ladeeffekt på en ladeboks er opptil 7,4 kW (med 230V-anlegg) eller opptil 22 kW (med 400V-anlegg). Det betyr at du kan lade fremtidens elbiler på dette anlegget, og det kan brukes i mange år fremover (minimum 10-20 år). 

Vi i Elektriker’n Kjell Seterøy AS vet at nye strømkurser til lading av elbil må ha jordfeilvern type B. Det er som regel ikke nødvendig med jordfeilbryter type B i sikringsskapet dersom du har en hjemmeladeboks, da dette ofte allerede er installert i el-anlegget. 

Ellers er det greit å vite at du i gjennomsnitt lader 60% raskere med ladeboks enn med vanlig stikkontakt. Ladestasjonen stopper strømtilførsel når bilen er ferdig ladet. 

Vi bistår med installering av ulike ladestasjoner

Elektriker’n Kjell Seterøy hjelper våre kunder med å sette opp elbilladere av alle typer, både for vanlige stikkontaktuttak, normalladere, semiladere og hurtigladere. Vi tilbyr high-end utstyr for ladestasjonen hjemme hos deg, og hjelper også til med tilpassede løsninger for borettslaget eller sameiet. 

Lading fra en vanlig stikkontakt i borettslag er ikke anbefalt, og du skal helst ikke sette opp en ladeboks på eget initiativ. 1 januar 2018 ble det vedtatt at sameier ikke kan nekte deg å montere en ladeboks eller å lade bilen.

Vi installerer gjerne ladestasjonen der du oppholder deg mye. Om det er på hytta eller kontoret, sørger vi for at bilen din blir oppladet både raskere, sikrere og smartere.

Lading av din elbil – vi hjelper deg

Elektriker’n Kjell Seterøy AS er en svært god hjelpende hånd når du ønsker å sette opp elbillader i Romerike og omegn. Vi har gjennom systematisk og målrettet kompetanseoppbygging bevist at vi har den nødvendige kompetansen til å løse alle arbeidsoppgaver vi påtar oss.

Vi har vært i bransjen i snart 20 år, og er i dag til sammen 14 ansatte med avdelinger på Skedsmokorset og Fjellhamar. Vi tar på oss alle typer oppdrag innen installasjon, montering og vedlikehold av elektriske anlegg og er behjelpelige med opplæring

Vi bistår deg med alle mulige elektrotjenester. Våre elektrikere sørger for at du alltid er  fornøyd med utført arbeid.