Elbil lader

elbil lader

Har ditt neste bilvalg falt på en elbil istedenfor en diesel- eller bensindrevet bil? Da har du mest sannsynlig behov for en elbil lader. Eksperter fraråder sterkt å lade gjennom vanlig stikkontakt, foruten om ved nødstilfeller.

En ladestasjon på veggen eller i garasjen hjemme har mange fordeler, som for eksempel det at en reduserer faren for brann i motsetning til å bruke en husholdningskontakt. Det er også sikkert og effektivt. Dessuten er en ladestasjon installasjonspliktig, og for deg betyr dette at du må ha en elektriker til å installere dette. Dette kan Elektriker’n Kjell Seterøy AS hjelpe deg med!

Vi kan være behjelpelig med installering av ulike elbil lade løsninger

Har du behov for en el billader kan vi hos Elektriker’n Kjell Sæterøy bistå våre kunder med alle typer el billadere. Vi leverer og monterer opplegg for alle ladestasjoner, og vi kan blant annet tilby utstyr fra Salto Ladestasjoner.

Vi kan tilby og bistå med totalløsninger og elbil ladere for Mode 1- 4 og for stikkontakter type 1 og 2.

Elbil lader til alle behov

Er du en fersk eier av en flunkende ny elbil, er det kanskje en del nye uttrykk å forholde deg til. Lurer du på hva de forskjellige elbil lade løsningene betyr, kan vi komme med en kort forklaring:

  • Mode 1: Denne elbil laderen benytter man en kabel mellom en vanlig kontakt og elbil lade kontakten i bilen. Denne kabelen har ingen styringsboks. Dette er den enkleste elbil lade varianten og benyttes kun av aldre biler og enkle kjøretøy eller motorsykler.
  • Mode 2: Dette er en spesialtilpasset elbil lade kabel med en styringsboks.
  • Mode 3: Denne består av en egen elbil ladeboks montert på veggen. elbil lade kabelen fra boksen kan være avtakbar eller fastmontert. Der det skal lades flere elbiler, skal det alltid installeres Mode 3 med type 2 kontakt. Dette er fordi det finnes tre forskjellige typer ladekontakter.

Lurer du på noe angående el-billading, kan vi hjelpe deg med råd. I tillegg anbefales det å alltid følge bilprodusentens råd.

Dette bør du passe på når du skal bruke en elbil lader

Når du skal ta i bruk en elbil lader, er det visse punkter du bør passe på. Husk at man skal alltid behandle strøm med respekt for å unngå at farlige situasjoner oppstår:

  • Elbil ladekabelen skal aldri forlenges med en skjøteledning, da dette kan være veldig brannfarlig. Man kan likevel ved visse og sjeldne unntak bruke dette til nød.
  • Du må aldri legge kabel over fortau eller vei der den kan bli skadet eller forårsake skade. Eksempler kan være ladekabel gjennom vindu fra bolig.
  • Husk å følge produsentens anvisninger.
  • Elbil ladekabelen må alltid sjekkes for skader. En elbil lader som er skadet, bør aldri brukes fordi den kan være brannfarlig.
  • Pass alltid på at el-billadestasjonen er utført i henhold til DSBs regelverk og retningslinjer.
  • Parkerer du elbilen din i en garasje, ønsker brannvesenet at man ikke parkerer lenger inn en 50 meter i tilfelle brann. Dette er fordi det tar noe lenger tid å slukke en brann i en el-bil i motsetning til andre typer biler på grunn av slukningsmetoder i elektriske anlegg.

Lad bilen hjemme

Ta kontakt på 63 87 42 32 eller fyll ut vårt kontaktskjema for å få installert din nye el-bil lader!