El-bil lader

 

 

 

 

 

 

 

Er du en av de som har valgt å bytte ut bensin- og dieselbilen med strømdrevet bil, har du mest sannsynlig behov for en el-bil lader hjemme. Det anbefales nemlig ikke å lade bilen gjennom vanlig stikkontakt, og må du gjøre det, anbefaler ekspertene at det kun gjøres til nød gjennom en jordet husholdningskontakt.

En ladestasjon til el-bil er installasjonspliktig

En ladestasjon på veggen eller i garasjen hjemme har mange fordeler, som for eksempel det at en reduserer faren for brann i motsetning til å bruke en husholdningskontakt. Det er også sikkert og effektivt.

I tillegg er en ladestasjon installasjonspliktig, noe som betyr at du behøver en elektriker for å installere.

Når du må ty nødløsninger

Har du behov for å ty til nødløsninger med din el-bil lader, finnes det noen punkter du bør forholde deg til.

Hva bør du tenke på når du skal lade el-bilen din?

  • Ladekabelen skal aldri forlenges med en skjøteledning, da dette kan være brannfarlig. Likevel sier de også at man ved visse unntak kan bruke dette til nød.
  • Man skal aldri legge kabel over fortau eller vei der den kan bli skadet eller forårsake skade. Eksempler kan være ladekabel gjennom vindu fra bolig.
  • Følg alltid produsentens anvisninger
  • Sjekk alltid ladekabelen for skader. En el-bil lader som er skadet, bør aldri taes i bruk da dette kan være brannfarlig.
  • Pass alltid på at ladestasjonen er utført i henhold til DSBs regelverk og retningslinjer.
  • Parkerer du el-bilen din i en garasje, ønsker brannvesenet at man ikke parkerer lenger inn en 50 meter i tilfelle brann. Dette er fordi det tar noe lenger tid å slukke en brann i en el-bil i motsetning til andre typer biler.

Les mer: “Elbillader”

La en profesjonell elektriker hjelpe deg med å installere din el-bil lader

Har du behov for en el-bil lader? Hos Elektriker’n Kjell Sæterøy, kan vi bistå våre kunder med alle typer el-bil ladere. Vi leverer og monterer opplegg for alle ladestasjoner, og vi kan blant annet tilby utstyr fra Salto Ladestasjoner.

Vi kan tilby og bistå med totalløsninger for Mode 1- 4 og for stikkontakter type 1 og 2:

  • Mode 1: Denne el-bil laderen benytter man en kabel mellom en vanlig kontakt og el-billadekontakten i bilen. Denne kabelen har ingen styringsboks. Dette er den enkleste el-billader varianten og benyttes kun av aldre biler og enkle kjøretøy eller motorsykler.
  • Mode 2: Dette er en spesialtilpasset el-bil ladekabel med en styringsboks.
  • Mode 3: Denne består av en egen ladeboks montert på veggen. el-bil ladekabelen fra boksen kan være avtakbar eller fastmontert. Der det skal lades flere el-biler, skal det alltid installeres Mode 3 med type 2 kontakt. Dette er fordi det finnes tre forskjellige typer ladekontakter.

Les mer: “Elbil lader”

Ta kontakt på 63 87 42 32 eller fyll ut vårt kontaktskjema slik at vi kan hjelpe deg med å installere din nye el-billader!