El-bil lader

Er du en av de som har valgt å bytte ut bensin- og dieselbilen med strømdrevet bil, har du mest sannsynlig behov for en el-bil lader hjemme. Det anbefales nemlig ikke å lade bilen gjennom vanlig stikkontakt, og må du gjøre det, anbefaler ekspertene at det kun gjøres til nød gjennom en jordet husholdningskontakt.

I dag har det blitt stadig vanligere å investere i en el-bil. Er du en av disse og behøver bistand i valget av el-bil ladere og eventuelt installasjon av en ladestasjon? Her kan Elektrikern Kjell Seterøy være til hjelp. Vi har lang erfaring med elektriske installasjoner, og har hjulpet våre kunder med det aller meste innenfor elektroniske anlegg – blant annet ladestasjoner. Les videre for å lære mer om hvordan vi kan være til hjelp.

En ladestasjon til el-bil er installasjonspliktig

En ladestasjon på veggen eller i garasjen hjemme har mange fordeler, som for eksempel det at en reduserer faren for brann i motsetning til å bruke en husholdningskontakt. Det er også sikkert og effektivt! Lader du bilen din over natten, vil den kunne være fulladet morgenen etter med en effektiv ladestasjon. 

I tillegg er en ladestasjon installasjonspliktig, noe som betyr at du behøver en sertifisert elektriker for å kunne utføre denne jobben. Dette kan vi hjelpe deg med – hos oss vil du alltid være i trygge hender. Vi sørger for sikker installasjon av din nye el-bil lader hjemme eller på kontoret. 

Når du må ty nødløsninger

Det er viktig å ta forhåndsregler når du skal bruke en el-bil lader. Dette for å hindre brannrisiko samt andre komplikasjoner som kan oppstå ved elektriske anlegg. 

Her bør du derfor blant annet tenke på: 

  • Ladekabelen skal aldri forlenges med en skjøteledning, da dette kan være brannfarlig. Likevel sier de også at man ved visse unntak kan bruke dette til nød.
  • Man skal aldri legge kabel over fortau eller vei der den kan bli skadet eller forårsake skade. Eksempler kan være ladekabel gjennom vindu fra bolig.
  • Følg alltid produsentens anvisninger
  • Sjekk alltid ladekabelen for skader. En el-bil lader som er skadet, bør aldri taes i bruk da dette kan være brannfarlig.
  • Pass alltid på at ladestasjonen er utført i henhold til DSBs regelverk og retningslinjer.
  • Parkerer du el-bilen din i en garasje, ønsker brannvesenet at man ikke parkerer lenger inn en 50 meter i tilfelle brann. Dette er fordi det tar noe lenger tid å slukke en brann i en el-bil i motsetning til andre typer biler.

Les mer: “Elbillader”

La en profesjonell elektriker hjelpe deg med å installere din el-bil lader

Har du behov for en el-bil lader? Hos Elektriker’n Kjell Sæterøy, kan vi bistå våre kunder med alle typer el-bil ladere. Vi leverer og monterer opplegg for alle ladestasjoner, og vi kan blant annet tilby utstyr fra Salto Ladestasjoner. Dette er en av de mest populære og sikreste leverandørene innenfor el billadere – slik kan vi sørge for at du får en ladestasjon som både er sikker, trygg, og som er effektive. 

Vi kan tilby og bistå med totalløsninger for Mode 1- 4 og for stikkontakter type 1 og 2:

  • Mode 1: Denne el-bil laderen benytter man en kabel mellom en vanlig kontakt og el-billadekontakten i bilen. Denne kabelen har ingen styringsboks. Dette er den enkleste el-billader varianten og benyttes kun av aldre biler og enkle kjøretøy eller motorsykler.
  • Mode 2: Dette er en spesialtilpasset el-bil ladekabel med en styringsboks.
  • Mode 3: Denne består av en egen ladeboks montert på veggen. el-bil ladekabelen fra boksen kan være avtakbar eller fastmontert. Der det skal lades flere el-biler, skal det alltid installeres Mode 3 med type 2 kontakt. Dette er fordi det finnes tre forskjellige typer ladekontakter.

Les mer: “Elbil lader”

Ønsker du at vi skal komme hjem til deg og installere en ladestasjon, kan du ta kontakt på 63 87 42 32 eller fyll ut vårt kontaktskjema slik at vi kan hjelpe deg med å installere din nye el-billader!

Les mer: «Elektriker Oslo«