Nytt sikringsskap

sikringsskapbilde

Er det på tide med et nytt sikringsskap? Visste du at det er ditt ansvar som huseier å passe på at ditt sikringsskap ikke er utdatert? Ved å kontakte en elektriker vil du få bistand om du er usikker på om ditt skap er modent for utskiftning. Elektriker’n Kjell Sæterøy utfører alle typer elektriske oppdrag.

Elektriker’n Kjell Sæterøy har sitt hovedkontor på Kjeller, men har avdelinger både på Skedsmokorset og Fjellhamar. Med en god miks av erfaring, rutine og ungdommelig kreativitet, er arbeidsstokken i vårt firma godt tilpasset de arbeidsoppgaver og utfordringer som våre kunder gir oss.

Vårt hovedmarked er nedre Romerike, men vi tar også på oss oppdrag ellers i Oslo og Akershus.

Trygghet i hjemmet

Sikringsskapet er selve hjertet i husets elektriske installasjon. Herfra skal de elektriske installasjonene styres og overvåkes på en trygg og sikker måte. I sikringsskapet finner du både hovedsikringer og sikringer for hver enkelt elektrisk kurs. Sikringene skal forhindre overbelastning på byggets elektriske ledningssystem, slik at beboerne ikke behøver å bekymre seg for å få elektriske støt og andre brannfarer.

En jordfeilbryter på strømkursene gir beskyttelse mot elektrisk støt og brann, og gjør det i tillegg enkelt å oppdage hvor feilen ligger. Overspenningsvern beskytter elektriske apparater som TV og PC, blant annet under tordenvær.

Utdaterte sikringsskap

Eldre sikringsskap har normalt smeltesikringer i porselen. I dag er disse byttet ut med automatsikringer som er enkle å betjene. Det er bare å “knipse” dem på igjen. Dermed trenger du ikke være redd for å åpne døren til sikringsskapet, frykte berøringsskade, være usikker på hvilken sikring som er gått eller tenke på reservelager av sikringer.

Moderne hjem er dessuten utstyrt med elektrisk utstyr som de gamle sikringsskapene verken er dimensjonert eller rustet for å tåle. Har du et eldre sikringsskap, bør du derfor bytte til et nytt sikringsskap. Med et nytt sikringsskap gir du huset en ekstra beskyttelse. Automatsikringer, jordfeilbrytere og overspenningsvern reduserer risikoen for varmgang og oppdager eventuell feil med en gang de oppstår.

Ditt ansvar – Nye forskrifter krever en dyktig elektriker

Støt er ikke bare ubehagelig, det kan også være farlig. Ofte skyldes støt at en jordfeil har oppstått. Har du et nytt sikringsskap er det lettere å finne feilen, samtidig som du reduserer risikoen for at slike feil skjer i utgangspunktet. En vesentlig årsak til branner i norske hjem er feil på det elektriske anlegget. Dette er situasjoner som kunne vært unngått dersom man tar seg tid til å sjekke el-komponenter jevnlig og erstatter med nytt sikringsskap ved behov.

I dag krever nye forskrifter at alle boliger er utstyrt med jordfeilbrytere og overspenningsvern. Dersom ditt hjem er utstyrt med et gammelt system, bør du bytte til nytt sikringsskap med en gang. Det er huseier selv som er ansvarlig for at sikringsskapet er i forskriftsmessig stand.

Nytt sikringsskap?

Trenger du nytt sikringsskap? Kontakt oss i dag for en gunstig avtale.